רואה חשבון לעוסק פטור

לייעוץ עם רו׳׳ח ללא עלות

מחפשים רואה חשבון לעוסק פטור? אנחנו מתמחים בעבודה עם עוסקים פטורים, מבינים את החשיבות של עסק פטור ואת הגדילה הרצונית לעוסק מורשה ומשם לחברה בע׳׳מ, גאים לתת ליווי תמידי לכל עוסק פטור ולנהל כל לקוח בצורה הטובה ביותר.

מה חשוב לדעת שמחפשים רואה חשבון לעוסק פטור?

קודם כל שמחפשים רואה חשבון לעוסק פטור חשוב להבין מה השירות כולל?
האם יש ליווי? האם זה כולל התייעצות חודשיות? מה המחיר החודשי ומה המחיר לדו׳׳ח שנתי?
האם בכלל מותר לי לפתוח עוסק פטור?

לאחר פתיחת התיק, רואה חשבון לעוסק פטור ילווה אתכם ב:

  • הפקת קבלות בהתאם לדרישות מע"מ.
  • הגשת הדוח השנתי למס הכנסה ולביטוח הלאומי.
  • תיעוד וניהול הוצאות מוכרות.
  • ייעוץ לביטוח פנסיוני ולחסכון לגיל הפרישה.
  • הקמת מערכת ניהול ספרים פשוטה ויעילה.

אנחנו בטוחים שיש לכם המון שאלות, אל תדאגו אנחנו נענה לכם כאן על הכל!
ואם בכל זאת מוזמנים להתקשר אלינו אנחנו זמינים כמעט תמיד עבור כל אחד ונותנים את הליווי והייעוץ שכל אחד צריך לאורך הדרך.

מי לא יכול לפתוח עוסק פטור

עוסק פטור מתאים בעיקר לבעלי עסקים קטנים בעלי מחזור שנתי שלא עובר את הסכום של 120,000 ש"ח בשנה (נכון לשנת 2025; התקרה מתעדכנת מדי שנה) או שסוג עיסוקו של העסק לא נמנה עם בעלי המקצועות הבאים, שעבורם ניתן לפתוח עוסק מורשה בלבד:

  • אגרונום, אדריכל, הנדסאי, חוקר פרטי, טוען רבני, טכנאי, טכנאי שיניים, יועץ לארגון, יועץ לניהול, יועץ מדעי, יועץ מס, כלכלן, מהנדס, מודד, מנהל חשבונות, מתורגמן, סוכן ביטוח, עורך דין, רואה חשבון, שמאי, בעל מעבדה כימית או רפואית, רופא, פסיכולוג, פיזיותרפיסט, וטרינר, רופא שיניים או מרפא שיניים.
    • נותן שירותים למופעים אומנותיים, כולל הנחייה, בניית תפאורה.
    • הכנה, בדיקה ופיקוח על מבחנים.
    • הרצאה, הוראה.
    • כתבנות, קצרנות, תרגום, כתיבה, עריכה.
    • פישור.
    • בעל בית ספר לנהיגה.
    • סוחר או מתווך מקרקעין.
    • בעל בית ספר או גן ילדים.
    • סוחר ומתווך רכב.
    • חברה הרשומה כדין.
    • אגודה שיתופית הרשומה כדין לפי פקודת האגודות השיתופיות.

מה ההבדל בין עוסק פטור לעוסק מורשה?

הכנו לכם סרטון במיוחד שיסביר מה ההבדל בין עוסק פטור לעוסק מורשה, כך שתוכלו להבין מה כדאי עבורכם יותר.
יש מקרים חריגים שבהם אנשים יחפשו רואה חשבון לעוסק פטור אבל בפועל עדיף להם לפתוח מורשה ולא פטור.

התייעצות עם רואה חשבון לעוסק פטור

הפעולה הראשונה שיזם או בעל עסק עושה בדרך להקמת העסק שלו היא לגשת לרואה חשבון לעוסק פטור, שיבחן את נתוני העסק ויגבש תוכנית מתאימה: לפתוח תיק עוסק פטור או עוסק מורשה. בייעוץ זה מפורטות השיקולים של רשות מע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי, וכל זאת תחת מלוא הליווי של רואה חשבון לעוסק פטור.

לפני ההחלטה על פתיחת העסק יש לבצע בחינה מקדימה – בשלב זה רואה חשבון לעוסק פטור יערוך עבורכם ניתוח עומק על יתרונות וחסרונות של הסטטוסים השונים.

נציין שההבדל המרכזי בין עוסק פטור לעוסק מורשה מתייחס רק לרשויות מע"מ; ההתנהלות מול מס הכנסה וביטוח לאומי זהה לשני הסטטוסים.

ממה פטור עוסק פטור?

עוסק פטור, מלווה על ידי רואה חשבון לעוסק פטור, פטור ממס ערך מוסף (מע"מ) – אינו גובה מע"מ מלקוחות ונותן קבלות בלבד. מצד שני, אינו זכאי לקזז מע"מ תשומות על הוצאות עסקיות.

לעומתו, עוסק מורשה גובה מע"מ ומקזז מע"מ תשומות; בסיום כל תקופה מחשב רואה חשבון או רואה חשבון לעוסק פטור מוסמך את ההפרש בין מע"מ העסקאות למע"מ התשומות ומשלם או מקבל החזר בהתאם.

בשני המקרים נדרש לפתוח תיק במס הכנסה ובביטוח הלאומי:

  • ברשויות המע"מ – עוסק.
  • במס הכנסה – נישום.
  • בביטוח הלאומי – מבוטח.

מסמכים נדרשים לפתיחת תיק עוסק פטור

על מנת להגיש בקשה לרשויות המע"מ (פיזית או אונליין – הטבה ייחודית לעוסק פטור), יש להיעזר ברואה חשבון לעוסק פטור. יש לצרף לטופס הבקשה:

  1. צילום תעודת זהות + ספח (במקרה של ביומטרית – שני הצדדים).
  2. צילום רישיון נהיגה (כאשר נעזרים ברואה חשבון).
  3. צילום שיק או אישור ניהול חשבון בנק.
  4. חוזה שכירות של העסק (אם קיים).
  5. תעודת הכשרה מקצועית (ברוב המקרים לא תידרש).
  6. הסכם התקשרות עם לקוח פוטנציאלי (תלוי בסוג העסק).

רואה חשבון לעוסק פטור ילווה את הגשת הבקשה, יקבל עבורכם אישור ביניים (בדוא"ל או פיזית) וידאג שהאישור המקורי יגיע בדואר לתלייה בעסק.

ההבדלים העיקריים בין עוסק פטור לעוסק מורשה

כפי שהבטחנו, עתה נציג לכם את ההבדלים העיקריים בין פתיחת עוסק פטור לבין פתיחת עוסק מורשה. הבדלים אלו יעזרו לכם לחדד את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם ויעזרו לכם להגיע למסקנה לגבי כדאיות של פתיחת עוסק פטור או עוסק מורשה.

אז ראשית, ההבדל העיקרי בין עוסק מורשה לעוסק פטור הוא שעוסק מורשה חייב בתשלום של מע"מ, ולכן הוא גובה מע"מ מלקוחותיו (מע"מ עסקאות). מנגד, העוסק המורשה זכאי לקבל החזרי מע"מ עבור המוצרים או השירותים שהוא רכש לצורך העסק (מע"מ תשומות). כאשר בכל תקופה מתבצעת התחשבנות בין הסכום של מע"מ העסקאות שהעוסק המורשה גבה מלקוחותיו לבין מע"מ התשומות שהוא שילם לספקיו, והוא ישלם את ההפרש בין מע"מ העסקאות למע"מ התשומות. כמובן, במידה ומע"מ התשומות היה גבוה ממע"מ העסקאות הוא יקבל החזר ממע"מ בגובה ההפרש.

מנגד, פתיחת עוסק פטור פוטרת את העצמאי מהצורך בגביית מס ערך מוסף עבור השירותים שהוא מספק ללקוחותיו ומהגשת דוחות למע"מ, למעט דוח שנתי אחת לשנה בו הוא מצהיר על סך הכנסותיו לשנה הרלוונטית. מאחר ועוסק פטור אינו גובה מע"מ מלקוחותיו, הוא אינו רשאי להוציא חשבוניות עבור העסקאות שהוא ביצע, אלא קבלות. ולאור זאת, למרות שהוא משלם מע"מ תשומות הוא אינו רשאי לקזז אותם כנגד מע"מ העסקאות (יש מושג במס שנקרא "הקבלה" והיות ואין הכנסה לצורך מע"מ גם ההוצאה לא תותר בקיזוז).

היתרונות והחסרונות של עוסק פטור

הבדל זה יכול להיות גם יתרון וגם חיסרון לעוסק פטור. לדוגמא: ככל שהעסק עובד עם אנשים פרטיים יש יתרון להיות עוסק פטור מכיוון שהמחיר שבעל העסק יכול להציע ללקוחותיו יהיה נמוך משמעותי מעוסק מורשה (בשיעור גובה המע"מ). אך מנגד, ככל שהעסק עובד עם עסקים אחרים ולא עם אנשים פרטיים כך יהיה יותר כדאי להיות עוסק מורשה מכיוון שבעלי עסקים לרוב יכולים לקזז מע"מ תשומות ולכן אין משמעות בעיניהם לתוספת המע"מ במחיר שהם מקבלים. דוגמא נוספת: ככל שיש לבעל העסק המון רכישות של ציוד כך יהיה עדיף לו להיות עוסק מורשה כיוון שקיזוז המע"מ בגין הסחורה עשוי להיות מאוד משמעותי.

הבדל נוסף הוא התדמית, זהו כמובן יתרון של העוסק המורשה על פני העוסק הפטור. מכיוון שעוסק מורשה משדר תדמית של עסק גדול, מצליח, עסק עם היקפי פעילות גבוהים ומרשימים. עוד יצויין כי סקרי דעת קהל רבים בתחום העסקי מעידים כי הרבה לקוחות עסקיים מעדיפים לעבוד עם עוסק מורשה על פני עוסק פטור. עוסק פטור מעצם הגדרתו הוא עוסק העובד בעוצמה נמוכה עם מחזור שנתי נמוך ובעלי עסקים רבים אוהבים לעבוד עם בתי עסק גדולים ויציבים.

תדירות הדיווח של עוסק פטור

תדירות הדיווח של עוסק פטור משמעותית פשוטה יותר מאשר עוסק מורשה מכיוון הדיווחים של עוסק מורשה  לצורכי מע"מ יסתכמו בהצהרה שנתית וזהו. ולעומתו, תדירות הדיווחים של עוסק מורשה נקבעת לפי נתוניו הכספיים של העסק (בעת הפתיחה לפי הצהרתו ובהמשך לפי נתוניו בפועל המדווחות לרשויות המס) ולפי אופי העסק. יש עוסקים מורשים הנדרשים לשלם מע"מ אחת לחודש ויש הנדרשים לשלם מע"מ אחת לחודשיים (נקבע בהתאם למחזור לרוב).

רואה חשבון לעוסק פטור

זה המקום שוב לציין כי הדיון מדבר רק על עוסק פטור או מורשה וזה לצרכי מע"מ בלבד, לצרוך מס הכנסה וביטוח לאומי יש לערוך דיון אחר והתדירות של הדיווחים של עוסק פטור ברשויות האלו עשויים להיות יותר תקופים.

רואה חשבון לעוסק פטור הוא הצעד הראשון שלכם להקמת העסק בצורה מקצועית; ככל שתשאפו לצמיחה, תוכלו לעבור לסטטוס של עוסק מורשה ולהרחיב את פעילותכם ללא מגבלות.

לסיכום

פתיחת עסק עצמאי היא צעד מרגש – אבל חשוב לעשות אותו נכון. אל תוותרו על ליווי מקצועי של רואה חשבון לעוסק פטור שיכוון אתכם בכל שלב, יחסוך לכם זמן וכסף, ויסייע לכם לנהל את העסק בראש שקט.

אם אתם שוקלים לפתוח עוסק פטור – או רוצים לבדוק אם זה הסטטוס המתאים לכם – מוזמנים להתייעץ איתנו

דילוג לתוכן