האם פתיחת עסק אונליין זה מה שאתה צריך? המאמר הבא יעשה לך קצת סדר.
בימינו, כמעט כל דבר עושים באונליין: שופינג, קביעת תורים, הזמנת אוכל, תכנון טיולים ומה לא.
תקופת הקורונה הוכיחה לכלל בעלי העסקים את החשיבות של אתר איקומרס לעסק שלהם.
עסקים אשר הייתה להם נוכחות אינטרנטית בתקופה זו נהנו מביקוש גבוה ורכישות מרובות באתרים שלהם ולעומתם מתחריהם ללא נוכחות אינטרנטית נאלצו לסגור את שעריהם ולהפסיד כסף בשל הסגרים וההנחיות.
השלמות קריאה מומלצות לתוכן זה >> רואה חשבון מסחר אלקטרוני | ייעוץ מס מסחר אלקטרוני | מיסוי הכנסות מנכסים דיגיטליים
אז תעשו לי ולעצמכם טובה, אם אתם רואים פרסומות שמציעות לכם לעבוד דקה וחצי ביום ולהרוויח 15,000$ תתרחקו מאותם קורסים או מנטורים כמו מאש כי הם מנסים לצייר לכם תמונה שלא באמת קיימת.
כמו שציינו בנקודה הראשונה, פתיחת עסק אונליין היא הקמת עסק לכל דבר ועניין, ההצלחה שאפשר להגיע אליה היא כמובן אמיתית וברת השגה אך צריך לעבוד קשה ולהתמיד בכדי להגיע אליה.
הבשורות הטובות הן שהרבה מנסים אך מעט מאוד ממשיכים ומתמידים ואתם תצטרכו להיות אלה שנשארים ולאט לאט ע"י עבודה נכונה והתמדה לשלוט בשוק שלכם.
בעלי עסקים רבים במיוחד בתחילת דרכם מנסים להימנע כמה שיותר מהוצאת כספים מהעסק ולכן נרתעים לשלם לספקים חיצוניים שיעשו למענם דברים אשר להם אין את הידע והיכולת לעשותם כגון: בניית אתר, פרסום ממומן ברשתות חברתיות, קידום אתר SEO, רו"ח וכו' ומבזבזים זמן מיותר וחשוב ללמוד כל אחד מנושאים אלו.
אתם צריכים להבין כי אין ביכולתכם לעשות את כל הדברים הללו בעצמכם וזה גם לא מה שמצופה מכם בתור בעלי עסקים, אתם צריכים להתעסק בלהביא לקוחות ומכירות לעסק שלכם ולנהל את כל התהליכים השונים בעסק.
עדיף שתביאו לספקים חיצוניים לעשות דברים בשבילכם כי להם היכולת והמקצועיות לעשות את הדברים הללו בצורה הטובה ביותר שתשרת אתכם ואת העסק שלכם, הרי לא תלכו ללמוד איך לתקן מכונת כביסה אלא תזמינו טכנאי לצורך כך, אז תנהגו כך גם בעסק שלכם.
אולי יעניין אותך גם >>> פתיחת חברה בע"מ | פתיחת חברה בארצות הברית | פתיחת חברה חדשה | פתיחת עוסק פטור | פתיחת עוסק מורשה | פתיחת חברה אונליין | פתיחת חברה למסחר אלקטרוני | פתיחת עסק באינטרנט
החל מהשקל הראשון שנכנס לכם לעסק – עליכם להקימו ברשויות המס. בין אם בחרתם להתאגד בתור חברה או בין אם בחרתם להקים אותו כעצמאיים או עם שותף.
התשובה הקצרה היא שבהחלט ניתן, הארוכה היא שצריך רק לוודא משפטית שמול המעסיק שלכם אינכם חתומים על הסכם עבודה שמגביל אתכם בעניין.
אם בחרתם להקים עסק במסגרת של עוסק עצמאי, התשובה היא כן, אין מחויבות על פי חוק להשתמש בשירותיו של רואה חשבון הן להנהלת החשבונות, הן לדיווחים השוטפים לרשויות והן להגשת דוח המס בסוף השנה. אך עם זאת נציין שההמלצה היא כמובן כן להיעזר ברואה חשבון לצורך כך זאת על מנת להימנע מטעויות בדיווחים שעלולות אחר כך לעלות ביוקר וגם משום שרואה חשבון שמלווה את העסק שלך הוא הרבה מעבר לדיווחים והנהלת חשבונות, יש סוגיות של מס שחשוב להכיר, יש ידע מקצועי נרחב אודות סוגי עסקים כמו שלכם, רואה חשבון מלווה הרבה עסקים ורואה הרבה מקרים ולכן יכול לתרום לכם מניסיונו הרב, כמו כן רואה חשבון שמלווה את העסק שלכם יעזור לכם למצות עד תום את ההטבות שמגיעות לכם על פי החוק כמו למשל נקודות זיכוי והוצאות מוכרות, וכמובן שרואה חשבון יעזור לכם להימנע מטעויות שעלולות לעלות ביוקר.
לגבי ליווי העסק בשוטף (הנהלת חשבונות ודיווחים שוטפים) התשובה היא זהה, למעט העניין שהנהלת חשבונות בחברה היא הרבה יותר מורכבת מעסק עצמאי ולכן מצריך ליווי של מנהל/ת חשבונות מוסמכת ומקצועי/ת.
לגבי דוחות של סוף שנה – חלה חובה על פי חוק למנות רואה חשבון לחברה שיערוך לה ביקורת דוחות כספיים ויתן לה חוות דעת חתומה בסוף השנה, גם על הדוחות הכספיים וגם על דוחות המס. זאת להבדיל מעוסק עצמאי, מכיוון שבחברה הדוחות שמוגשים בסוף שנה כוללים דוחות שלא קיימים בעוסק עצמאי.
כפי שאמרנו בשאלה למעלה, אין כל הבדל מבחינת מס הכנסה (וביטוח לאומי) בין עוסק מורשה לעוסק פטור. נוסיף ונאמר שלא רק שמותר לדרוש הוצאות אלא חובה שבעל העסק ידרוש את כל ההוצאות המוכרות שמגיעות לו. שימו לב! כשאומרים "הוצאות מוכרות" הכוונה היא כמובן להוצאות עסקיות. הוצאות עסקיות הן כל ההוצאות שעוזרות לבעל העסק לייצר את ההכנסה שלו, בשפה המקצועית זה נקרא "הוצאה בייצור הכנסה". זאת כמובן בכפוף למגבלות החוק וההוראות השונות עבור הוצאות מסוימות כגון הוצאות מעורבות שאלו הוצאות שיכולות לשמש גם בפן העסקי וגם בפן הפרטי, חשוב מאוד שבעל העסק יהיה מודע לכל ההוצאות האלו. הקפידו לקבל הדרכה בעניין מרואה החשבון שלכם.
את מס ההכנסה ודמי הביטוח הלאומי משלמים על הרווח שלכם שהוא בעצם כל הכנסות שלכם פחות ההוצאות המוכרות ולכן כל כך חשוב לדעת לדרוש הוצאות בצורה נכונה, מכיוון שאם לא תדרשו אותם, או לא תדרשו את כולן כפי שמגיע לכם על פי החוק, הרווח שלכם יהיה גבוה יותר ולכן תשלמו יותר מיסים וביטוח לאומי.
תקרת מחזור עוסק פטור בשנת 2022 הינה 102,292 ש"ח, במידה ותעברו במשך השנה את תקרת המחזור של העוסק הפטור, עליכם להודיע זאת במיידית לרואה החשבון שלכם והוא יפנה למע"מ בבקשה לסווג אתכם החל ממועד מעבר התקרה כעוסק מורשה, לאחר מכן תתחילו להפיק חשבוניות מס (עוסק פטור מפיק רק קבלות) וכמו כן תחול עליכם החובה לשלם מע”מ בגין ההכנסה מכאן ואילך. ההמלצה שלנו היא להיערך לכך מראש ולשנות את מעמדכם באופן יזום לפני מעבר התקרה כמובן בהתייעצות עם רואה החשבון שלכם.
לא. ישנן מגבלות. יש רשימה סגורה של בעלי מקצועות שחובה עליהם להתאגד מלכתחילה כעוסק מורשה בלבד:
אנשים רבים חולמים להיות עצמאיים ולהביא להם ולמשפחותיהם עצמאות כלכלית וחיים טובים יותר, בעידן של היום קיימות לנו שלל אפשרויות להפוך חלום זה למציאות ופתיחת עסק באונליין היא אחת מהם.
אם תדעו לקחת הזדמנות זו ברצינות הראויה אנחנו מאמינים כי גם אתה תוכלו להפוך חלום זה למציאות.
כרואי חשבון דיגיטליים איננו דורשים מכם להגיע אלינו פיזית (למרות שאתם יותר ממוזמנים), אפשר באמצעות שיחת טלפון לבצע היכרות ולהבין את כל הצרכים שלכם כעסק.
רו"ח שמואל שמואלוב
050-3412900
רו"ח אריאל אהרונוב
054-7201410
א-ה 9:00-18:00
רחוב העבודה 11, ראש העין.
מייל sa@sa-cpas.co.il
ניווט מהיר
שירותי ראיית חשבון