מסחר בקריפטו

מיסוי מטבעות דיגיטליים

מסחר בקריפטו, קרי מסחר במטבעות דיגיטליים, כיום מאוד פופולרי ומושך המון אנשים להשקיע בו, שוק המטבעות הדיגיטליים כבר גדול דיו ובהחלט ניתן לומר כי מדובר באחד השווקים הפיננסיים הכי מרתקים, דינמיים ומסקרנים.

המסחר במטבעות דיגיטליים, נעשה דרך פלטפורמות מסחר שונות הנקראות "בורסות קריפטו", כמו למשל בורסת Binance ובורסת Coinbase שמאוד פופלריות בתחום.

מסחר בקריפטו
מסחר בקריפטו

השוני בין מסחר במטבע רגיל למסחר במטבעות דיגיטליים

במסחר במטבעות דיגיטליים יש להבין שמבחינת מס הכנסה לא מדובר במסחר במטבעות רגילים, כמו מט"ח (אירו, דולר ארה"ב, ליש"ט וכו') אלא במסחר בנכסים – אשר דומה במהותו יותר לשוק המניות. על כן, לפי עמדת רשות המסים עלינו לשלם בעת מכירת מטבע ברווח, מס רווח הון בשיעור של 25%. וזאת בשונה ממסחר במטבעות רגילים אשר פטורים מרווח הון.

מסחר במטבעות דיגיטליים וחובת הדיווח למס הכנסה

במסחר במטבעות דיגיטליים רוב האנשים נוטים לשגות ולחשוב שכל עוד הם משאירים את הכסף בבורסת הקריפטו מבלי להמיר אותו למטבע רגיל (ולא דיגיטלי) הם אינם צריכים לשלם מס – כמובן שמדובר בטעות.

כל טרנזקציה (עסקה) של מכירה או המרה בין מטבעות דיגיטליים שונים מהווה אירוע מס ולפיכך אם נוצר רווח הון בגין הטרנזקציה הזאת יש לשלם רווח הון וזאת גם אם המטבע הדיגיטלי לא הומר בפועל למטבע רגיל (שוב – בדומה למסחר במניות).

בתום השנה, סוכמים את כל הטרנזקציות האלו ובודקים האם יש סה"כ רווח או סה"כ הפסד. במידה ונמצאים ברווח יש לדווח עליו ולשלם את המס בגינו. נציין שגם במידה ונמצאים בהפסד עדיין יש לדווח מכיוון שחובת הדיווח חלה ברגע שבוצעה טרנזקציית מכירה או המרה והאמת שזה גם חשוב לדווח משום שניתן להעביר את ההפסד הזה לשנה הבאה וכך לקזז רווחים משנת המס הבאה ועל ידי כך לשלם פחות מיסים.

הוצאות נוספות שניתן לקזז מהרווח הינן: עמלות ושכר טרחה לרואה חשבון.

משיכת הכסף חזרה לחשבון הבנק בתום המסחר במטבעות דיגיטליים

על מנת לבצע המרה ממטבע דיגיטלי למטבע רגיל יש לדעת מהו נתיב הכסף – החל מרגע יציאתו מחשבון הבנק וביצוע הרכישה בבורסת הקריפטו ועד המשיכה חזרה של הכסף שנצבר בבורסת הקריפטו לחשבון הבנק שלנו. מידע זה נחוץ לבנק על מנת לאשר את משיכת הכספים חזרה לחשבון הבנק – קשור בעיקר לחוק לאיסור הלבנת הון.

 

השלמות קריאה מומלצות לתוכן זה >> רואה חשבון מסחר אלקטרוני | ייעוץ מס מסחר אלקטרוני | מיסוי הכנסות מנכסים דיגיטליים 

 

שאלות ותשובות בנושאי מסחר בקריפטו ומטבעות וירטואליים

מטבע וירטואלי הינו מטבע מבוזר אשר נוצר באמצעים טכנולוגיים ומועבר באינטרנט במישרין מאדם לאדם. הוא איננו נשלט על ידי ממשלה או בנק מרכזי ומבוסס על טכנולוגיית הצפנה חדשנית, טכנולוגיית הבלוקצ'יין.  טכנולוגיה זו מאפשרת פעילות עסקית מאובטחת, ללא צורך בהתערבות ממשלתית או גורם בנקאי, כאשר בשרשרת הבלוקים מתועדות העסקאות והרישומים המוצפנים של כל עסקה בין הצדדים השונים.

מכירתו של מטבע וירטואלי, כדוגמת ביטקוין או את'ריום תיחשב כמכירת "נכס". ואם המכירה הניבה רווח למשקיע – אז יחול עליה מס של 25%, בשונה ממטבע רגיל , שהפרשי השער למעשה פטורים מתשלום מס.

כריית מטבעות, מתן שירות או מכירת טובין בתמורה למטבע וירטואלי, מכירת מטבע וירטואלי בתמורה לכסף "אמיתי"

מכירת מטבע וירטואלי תהיה חייבת דיווח לרשויות המס בתוך 30 ימים כמכירת כל נכס אחר.

כן, רשות המיסים ציינה כי אם המכירה מתבצעת במסגרת פעילות עסקית, אז היא תיחשב להכנסה מעסק או הכנסה ממשלח יד והיא תמוסה כהכנסה פירותית, בשיטת מדרגות המס בה תשלום מס יכול להגיע במדרגה המקסימלית ל – 50% מהרווח וכולל, החבות בניכוי מס במקור ומע"מ על ההכנסות .

כן, בתור סוחרי קריפטו עליכם לפתוח תיק במס הכנסה ולדווח על הפעילות שלכם בכל שנה על ידי הגשת דוח מס אישי (טופס 1301) אשר לו יהיה מצורף טופס רווח הון (טופס 1399) המפרט את כל העסקאות שלכם באותה שנה והרווח/הפסד מעסקאות אלו.

יש לציין כי מעבר לדיווחים החודשיים ישנו גם דוח מס שיש להגיש בסוף שנה ומאוד מומלץ שמישהו בעל עין וניסיון מקצועי יערוך ויגיש אותו, זאת על מנת להימנע מטעויות שעלולות בסופו של דבר לעלות ביוקר.

מסחר במטבעות דיגיטליים – סיכום

אז לסיכום, מה בעצם חשוב לדעת?

  • מסחר במטבעות דיגיטליים דומה במהותו למסחר במניות ולא במסחר במט"ח
  • יש לדווח למס הכנסה החל מהרגע שבוצעה טרנזקציה של מכירה או המרה למטבע דיגיטלי אחר
  • יש לדעת להוציא דוחות מרכזים של הטרנזקציות מבורסת הקריפטו לצורך ריכוז של הדיווחים
  • על מנת למשוך את הכסף חזרה לחשבון הבנק יש לדעת להראות את נתיב הכסף

מחפש רואה חשבון מומחה למסחר בקריפטו ומטבעות דיגיטליים?

כרואי חשבון דיגיטליים איננו דורשים מכם להגיע אלינו פיזית (למרות שאתם יותר ממוזמנים), אפשר באמצעות שיחת טלפון לבצע היכרות ולהבין את כל הצרכים שלכם כעסק.

דילוג לתוכן